Het Poeppaleis


Wij dachten in eerste instantie ook de naam verkeerd gehoord te hebben… Het Poeppaleis. Deze stichting heeft als missie om het taboe te doorbreken dat rust op het gespreksonderwerp ‘poep’. Je kunt namelijk veel belangrijke en interessante dingen leren van je ontlasting, als je weet hoe.

Het projectteam werd versterkt door kunstenaarsduo Tejo Remy en René Veenhuizen, grafisch vormgever Laura den Otter en het We Seek Trouble team.

Al snel werden de plannen voor het verspreiden van de grote boodschap (snap je?) duidelijk. Tejo Remy en René Veenhuizen ontwikkelde het pop-up poeppaleis; een zeecontainer die binnenin is omgebouwd naar het menselijke verteringsstelsel. Middels interactieve handelingen kunnen kinderen (en andere bezoekers) het verteringsstelsel in actie zien. Het pop-up poeppaleis reist het hele land door en staat vaak meerdere dagen in een stad om geïnteresseerde voorbijgangers of complete basisschoolklassen door het menselijke verteringstelsel te loodsen. Uiteraard is deze ervaring extra relevant als het gaat om het bespreekbaar maken van poepproblemen. Sterker nog, dit is de rode draad door het hele concept van het poeppaleis.

Er werd een hele frisse, vrolijke stijl ontworpen en We Seek Trouble heeft deze gebruikt om de stijl voor de Website en de App neer te zetten. De website is het grote informatie platform van de organisatie, met video’s, weetjes, links naar zorgaanbod, de agenda van het pop-up poeppaleis en meer. De App dient voornamelijk als poepdagboek dat de gebruiker in staat stelt op simpele en frisse wijze ontlasting te registreren. De App berekend of de ontlasting en de frequentie gezond zijn en zo niet, hoe je daar invloed op kan hebben. Ook geeft de App talloze tips om kinderen met poepproblemen te helpen het poepen makkelijker te maken.

veritas_showcase2