Kollabo


Volledig ontwerp & Bouw // We Make Trouble

Onderdeel van onze eigen projecten tak, We Make Trouble, is deze start-up waarmee we ambitieuze jongeren helpen om een team te vormen om goede ideeën daadwerkelijk uit te voeren.

devices_kollabo

Het speelt in op het gegeven dat studenten, tijdens hun opleiding vaak met beperkte resources, moeite hebben om de juiste mensen te vinden om de creatieve ideeën die er spelen uit te werken. De studenten worden omringd door mensen die min of meer hetzelfde studeren. Daarbij geeft deze generatie herhaaldelijk aan na de studie liever aan verschillende uitdagende projecten te werken dan ergens (fulltime) in dienst te zijn en geen tijd meer over te hebben voor avontuur.

Project overview

Op Kollabo kan eenvoudig en veilig een idee worden geplaatst waarbij degene die het idee ‘start’ kan aangeven welke skills hij of zij nodig denkt te hebben binnen het team. Daarbij wordt gevraagd waar en hoeveel tijd er ongeveer gewerkt gaat worden per teamlid en hoe de teamleden beter worden van deze samenwerking (wordt een teamlid betaald, krijgt hij/zij een deel van het bedrijf, is het voor ervaring…?). De behoefte is er al, de mensen zijn er al, wij faciliteren alleen de ontmoeting. Vervolgens bieden we werkplekken aan op 70 locaties in Nederland (buiten school) en verschillende tools en begeleiding.

Project detail V2

Vorig jaar is Kollabo gekozen om op internationaal tech-conference ‘The Next Web’ te staan en de eerste ‘launching customers’ zijn aangesloten. Kollabo verkeert momenteel in een derde testfase waarin het platform zo is gebouwd dat het duizenden mensen kan faciliteren en mee kan groeien met hoe de gebruiker het platform wil gebruiken.

tnw_kollabo