Dashboard Design


We Seek Trouble is gespecialiseerd in de eerste fase van een project; het omzetten van abstracte ideeën naar een concreet product dat klaar is om te groeien. Voor deze specifieke case was de uitdaging duidelijk aanwezig. Voor een internationale start-up moest een passend dashboard ontworpen worden op basis van een uitgebreide (en groeiende) lijst features. Het dashboard moet gebruikers in staat stellen middels de slimme hardware die de start-up levert op een nieuw level een internetnetwerk te beheren. Privé of zakelijk.

Voordat het visuele ontwerp van start ging is veel aandacht besteed aan het interactieontwerp; welke data komt erin? Hoeveel data is dat? Hoeveel soorten gebruikers en rollen zijn er? Welke algemene instellingen gelden en? Hoe gaan we om met verschillende abonnementsvormen en kaderen we functies af of geven we ze vrij? Hoe voegen gebruikers nieuwe ‘Apps’ toe aan hun dashboard en customizen ze hun persoonlijke omgeving? De lijst met vragen was erg uitgebreid en bovendien erg divers. Daarbij komt dat zo’n project nooit helemaal afgekaderd is omdat een start-up flexibel moet kunnen meebewegen op nieuwe inzichten, testresultaten en trends in de markt.

In totaal zijn er over een half jaar verspreid meer dan 200 schermen ontworpen uiteenlopend van de user on-boarding tot de App market, rekening houdend met talloze variabelen en use cases . Elk scherm klaar voor ontwikkeling.


Het gepersonaliseerde dashboard.


On-boarding: Selectie van abonnementsvorm.


Device management mbv geolocaties.


Actieve App; data weergave en settings.