BNN – Spuiten & Slikken


Concept Ontwerp // Interactie Ontwerp // Visueel Ontwerp

Het BNN programma ‘Spuiten en Slikken’ had vaak vlak na uitzendingen een enorme hoeveelheid bezoekers, maar tussen de uitzendingen in was het meestal erg rustig. De vraag was: ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze dalen in bezoekersaantallen minder diep worden?’

Hiervoor is een concept bedacht waarmee jongeren door middel van opdrachten die de App voordraagt, hun seksleven kunnen verbeteren. De opdrachten zijn naast fysiek ook mentaal uitdagend en gaan onder meer over lifestyle en voeding.

schermen_bnn

Door de opdrachten uit te voeren bouwt een gebruiker een bepaalde reputatie op die zichtbaar is voor de desbtreffende gebruiker en des gewenst zijn/haar aangesloten vrienden. Level 19 geeft bijvoorbeeld de reputatie ‘Charlie Sheen’.

Deze App heeft eind 2015 een investering gehad van de NPO, wordt sinds 2016 ontwikkelt en naar verwachting in 2017/2018 op de markt gebracht. Doordat de (web)App als onderdeel van de website meedraait, genereert deze toepassing traffic op de website en stelt het de redactie in staat relevante content van de website te verwerken in de opdrachten voor de gebruikers.

screens1_final